torsdag 31. mars 2016

MADELEINEKAKE

En av de beste dessertene -og kakene som finnes (etter min mening) er Tiramisu. Den smakfulle fyrrige italienske etasjekaken som betyr trekk meg opp. Det er nemlig akkurat det den gjør. Den trekker deg opp til nye sannselige høyder. Kaken legges lagvis akkurat som lasagne. Først legges Madeleinekakebunn så kaffe -og likørblanding deretter en sammensatt krem og slik legges det til det ikke er mer igjen av de ulike. Rett før servering sikter du over kakao. Og du gjettet det sikkert i.o.m det er kaffe i kaken, kaken passer ypperlig med en kopp kaffe til. Men om du ikke ønsker en så mektig, intens og heftig kake kan du bare bake Madeleinekaken og servere den som den er til en kopp kaffe eller te. Kaken blir luftig og med et sting av syrlighet. Lag gjerne en ostekrem (som man har på gulrotkake), det tror jeg vil smake prima!

Madeleinekake er en meget enkel men smakfull kake. Jeg laget den i 1,5 l brødform fordi jeg skulle lage en rektangulær Tiramisukake men du kan steke den i en 20/22 cm springform (rund form). Da kan du bruke samme formen til å sette sammen Tiramisukaken med kremen. Om du ønsker å kaken som den er anbefaler jeg brødform.

Dette trenger du:

3 mellomstore egg
150 gram sukker
1 ss akasiehonning
finrevet skall fra 1/2 sitron
1/4 ts salt
125 gram smør
150 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver
smør til smøring av formen

Slik lager du den:

3 mellomstore egg vispes sammen med 150 gram sukker, 1 ss akasiehonning, finrevet skall fra 1/2 sitron og 1/4 ts salt. Visp det til eggedosis ( når du kan skrive Ole i røren med vispen eller en skje er eggedosisen ferdig). Smelt 125 gram smør på middels til lav varme. Sikt 150 gram hvetemel og 1,5 ts bakepulver oppå eggedosisen og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Hell så i det smeltede smøret imens du rører forsiktig med slikkepotten ( ikke rør mer enn du må). Når alt er blandet setter du deigen dekket av plastfolie i kjøleskapet i en time. Smør ønsket form (som nevnt over) og stek kaken på 200 grader over og undervarme i ca 30 min (mindre om du har valgt springform. Sjekk med en gaffel om den er ferdig. Skal ikke henge igjen kakedeig når du trekker gaffelen ut av kaken).

Nb! Legg over bakepapir når du syntes den begynner å bli mørk gylden.
Avkjøles på rist.

Bruk gjerne kaken i denne deilige Tiramisudesserten eller Tiramisukonfekt (aka pop cakes).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar