Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

onsdag 19. desember 2012

TIRAMISU POP CAKE

Mulig det bare er meg, men når jeg ser disse søte små runde konfektene får jeg lyst til å klemme hardt på de. Akkurat som om de er små røyksopp som ved et lett fottrykk sier poff og ut kommer en sky av "røyk". Trykker du på disse små "italienerene" burde det sagt poff slik som "det italienske temperamentet" (som jeg også innehar), men ut kommer det bare en deilig seig masse med bla.a smak av mandler, likør og kakao. Altså riktig så smakfulle italienske bomber.

Ikke kast rester av kaker, putt det i fryseren og ta det opp til tining når du skal lage punsjeboller eller disse Tiramisubombene som jeg har laget etter inspirasjon av en punsjebolleoppskrift.

Du trenger:

125 gram kakesmuler (Madeleinekake, formkake, sukkerkakebunn, sjokoladekake)
30 gram mandler
50 gram romtemperert smør
60 gram melis
2 (små) eggeplommer
3 ss amarettolikør (italiensk mandellikør)
kakao

Slik gjør du det:

  1. Mal mandlene slik at de blir finmalte.


  2. Smuldre opp kaken slik at du får små smuler.
  3. Bland sammen mandler og kakesmuler i en bakebolle.
  4. Visp sammen smør og melis i en annen bakebolle slik at det blir hvitt.
  5. Rør så inn en og en eggeplomme med en sleiv.

  6. Deretter blander du i mandel/kakesmuleblandingen.
  7. Rør godt sammen.
  8. Bland i Amaretto og rør godt.
  9. Sett blandingen i kjøleskapet i ca et døgn.
  10. Trill små kuler av blandingen, legg de på en fjøl/fat og sikt kakao over på begge sider.
  11. Oppbevares i kjøleskapet til de skal serveres.

  12. Om du ønsker å flotte de litt til, putt de oppi konfektformer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar