Take it ISy i sommervarmen
Hva er det som gjør at denne kalde, søte figurelle massen vi kaller is er så populær? Vi kan kanskje trekke linjer bakover i historien til kjente personer. Keiser Nero av Romerriket, kjent for å være en tyrann uten like. Han forlangte å få servert is hentet fra vulkanene Vesuv og Etna for deretter at det skulle bli blandet med frukt, honning, vin og krydderier. Om det skulle bli tomt for is på hans gourmetdekte festbord gikk det ille for hans underståtte. Ismangelen ble etterhvert løst ved å stampe is og snø hardt sammen i jordhull som ble dekket av strå og nøtter. Derved kunne Nero få sin is året rundt.
En annen mann fra samme område som også har bidratt til vår nymotens is var den italienske handels- og oppdagelsesreisende Marco Polo. Kjent for i ung alder å være med på båtreise til Kina. I tillegg til å oppdage at de brukte pengesedler i Kina oppdaget han også fløteis. Vel hjemme i Italia igjen fortalte han at kineserne syrnet melk tilsatte så mel og kamfer for deretter å kjølne det ned til en islignende masse. Han mente selv at det var den kinesiske keiseren som hadde gitt han oppskriften.
Nå får du
anledning til å spise enda
mer. Melkeis, fruktis og yoghurtis vil bli lagt ut på bloggen, samt vannis
til menneskets beste venn for de trenger jo å kjølne seg ned i varmen de også.
Men take it ISy, for det er lett vanedannende.