Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

mandag 6. juli 2015

DIGG OMELETT

Varmt i været, barfot på gress, myggestikk på leggen, saltvannskrøller i håret, bløte konsonanter, motorsus fra havet, solkrem i øyet, øs pøsvær om natten, raske men deilige middager. Mmm sørlandsidyll, ferietid og matloggertrylling på kjøkkenet. Vær så god å herme.

4 nypoteter (eller annen type poteter men da må du ta færre og fjerne skallet)
2 fedd hvitløk
3 ss purreløk i tynne ringer
ca 100 gram strimlet skinke
2 ss smør
2 ss tørket steinsopp (kjøpes eller lages selv med hjelp av denne oppskriften )
1/4-1/2 dl vann
6 egg
salt og pepper

  1. Kok nypotene med skall etter anvisning på posen (15 min).
  2. Avkjøl potetene og skjær de i skiver på ca 2 mm.
  3. Legg tørket steinsopp i vann.
  4. Finhakk hvitløk, skyll og skjær purren i ringer slik at det blir en mengde på 2 ss.
  5. Skjær skinke i strimler.
  6. Sett en stekepanne på middels til sterk varme når pannen er varm ha i smøret og stek/ fres hvitløk, purre, potet og skinke i ca 3-4 min.
  7. Visp eggene sammen, tilsett steinsoppen og vannet det har ligget i (masse deilig smak) og salt og pepper etter eget ønske.
  8. Spre grønnsakene i pannen utover slik at det ligger fint fordelt og hell forsiktig over eggblandingen (se for deg en klokke og begynn å helle fra kl tolv og gjennom alle klokkeslettene til kl tolv igjen).
  9. Stekes på middels til svak varme til den er stiv (kan evt stikke noen forsiktige hull i omeletten med stekespaden imens den stekes).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar