En matblogg med fokus på rene råvarer og som er laget fra bunnen av. Her får du de beste oppskriftene på hverdagsmat og festmat. Om mat er viktig for deg så vil du klare det, hvis ikke vil du finne en unnskyldning. Husk at mat er makt.
MATKATEGORIER
3-retters
Afrikansk
Allergenvennlig mat
Amerikansk
Asiatisk
Asker og Bærum budstikke
Bakst
Brød
Bær
Chips
Dessert
Diabetikermat
Dip
Drikke
Egg
Elg
Eple
Fakta
Festmiddag
Fisk
Forrett
Forslag til ukemeny
Fransk
fredagsmidag
Frokost
Frukt
Garnityr
Glutenfri
Gresk
Gresskar
Grillmat
Gryteretter
Halloween
Helgemiddag
Himmelsk
Hjemmelaget
Hundemat
Husmortips
Hverdagsmiddag
Høytid
I media
Instruksjonsfilmer
is
Italiensk
Jul
Kake
Kalkun
Kjeks
Kjøkkentips
Kjøtt
Konfekt
Kosemat
Krydderblandinger
Kveldsmat
Kylling
Lunsj
Mat til mange
matartikkel
Matspalte
Middagstilbehør
muffins
Naturen som spiskammers
omelett
Pai
Pasta
pesto og tapenade
Pizza
Portugisisk
Poteter
pålegg
påske
Restaurantanmeldelse
Restaurantmat
Ringerikesblad
Salat
saus
Sjømat
Snacks
Sopp
Spansk
Sponset mat
sukkerfri
Sunnere alternativ
Suppe
Søtsaker
Taco og meksikansk
Tapas
Thaimat
Turmat
Tyrkisk
Tørket mat
Ungdomsmat
Vafler og lapper
Vegetarisk
Vin
Østeuropesisk
torsdag 19. mars 2015
KRYDDERBRØD
Jeg glemmer aldri en krydderkake jeg spiste som barn. Stadig har jeg lengtet etter smaken. Flere kaker har jeg smakt og testet ut. Nærmest på smak er denne. Deilige kryddere og god sødme. Saftig og aller best dagen/e etter steking.
Du trenger:
2 dl sukker
200 gram romtemperert smør
3 egg
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts malt kardemome
2 ts malt nellik
2 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
2 dl rømme
Slik gjør du det:
Sett stekeovnen på over og undervarme 180 grader. Smør og sukker kjøres hvitt i en kjøkkenmaskin. Ha så i eggene som kjøres forsiktig i samtidig som du har i melet, bakepulveret og krydderne. Tilslutt har du i rømmen. Du har nå fått en fin og jevn røre. Smør/spray en brødform og ha blandingen i. Stekes midt i ovnen i en time. Avkjøles. Holder seg i flere dager.
Serveringstips:
Smør
Geitost
Blåmuggost og fikenmarmelade
søndag 16. november 2014
BRENTE MANDLER MED COGNAC OG KAKAO
Familien og jeg var på hytta vår på fjellet. Måneden før hadde jeg stilt det spørsmålet jeg alltid stiller til min mannefamilie før jul: Hvilke julesnacks og julekaker ønsker dere at jeg skal lage til jul? De svarer alltid at de ikke liker julekaker og at julesnop fra butikken er det de vil ha. Jaha, når de ikke vil ha noe så lager jeg for å gi bort istedet ble min tanke sist. Jeg satte igang med eksperimentering av brente mandler med nye smaker etter vi hadde spist frokost. Da mandlene var ferdig ble noen lagt i en skål på stuebordet og resten ble lagt i en pent glass som naboen skulle få. Været bød på skitur og da jeg kom tilbake på hytta noen timer senere fikk jeg til min store overraskelse først høre knaskende lyder fra stuen for deretter å se gutta med munnene fulle og med hodet i hver sin avis. På bordet sto en rensket skål og da jeg skottet bort på gaveglasset til naboen var det så godt som halvtomt. Tror jeg lager litt julesnacks og kaker fremover allikevel jeg.
Så med det presenterer jeg knask til gutta.
Du trenger:
500 gram mandler
2 dl sukker
2 dl vann
3 ss cognac
1 ss melis
1 ss kakao
Varm mandlene i ovnen på 200 grader varmluft i 10 min. Mens dette skjer kan du måle opp og varme opp sukker og vann. Blande også melis med kakao til å strø mandlene med tilslutt. Ha i de varme mandlene i sukkervannet. La alt vannet kokes bort, når det er lite vann igjen røres inn cognac, deretter vil blandingen sukre seg. Rør hele tiden, også vil du se at sukkeret smelte. Spre mandlene på et bakepapir, del det opp med en gaffel mens du strør melis og kakaoblandingen over. Når det er kaldt nok bruker du hendene til å blande alt sammen. Haes på et glass frem til servering.
Tar du en er veien kort til at det blir tomt. Kos deg i førjulstiden!
For en mer grundig fremgangsmåte, følg tildels denne til Brente mandler. Forskjellen er cognacen og drysset tilslutt.
Så med det presenterer jeg knask til gutta.
Du trenger:
500 gram mandler
2 dl sukker
2 dl vann
3 ss cognac
1 ss melis
1 ss kakao
Varm mandlene i ovnen på 200 grader varmluft i 10 min. Mens dette skjer kan du måle opp og varme opp sukker og vann. Blande også melis med kakao til å strø mandlene med tilslutt. Ha i de varme mandlene i sukkervannet. La alt vannet kokes bort, når det er lite vann igjen røres inn cognac, deretter vil blandingen sukre seg. Rør hele tiden, også vil du se at sukkeret smelte. Spre mandlene på et bakepapir, del det opp med en gaffel mens du strør melis og kakaoblandingen over. Når det er kaldt nok bruker du hendene til å blande alt sammen. Haes på et glass frem til servering.
Tar du en er veien kort til at det blir tomt. Kos deg i førjulstiden!
For en mer grundig fremgangsmåte, følg tildels denne til Brente mandler. Forskjellen er cognacen og drysset tilslutt.
Etiketter:
Hjemmelaget,
Høytid,
Konfekt,
Snacks,
Søtsaker,
Tørket mat
fredag 22. august 2014
SUPERPÅLEGG
Hjemmelaget deilig avokadopålegg passer godt både til fisk -og kjøttskiver eller alene på
brødskiven/ knekkebrødet. Du har kanskje lagt merke til at avokadoer brunes om du tar bort
stenen og kjøttet kommer i kontakt med luft. Dette pålegget brunes ikke om du har den i en
helt lufttett boks (eller har stenen oppi). Det fikser du ved å fylle en liten boks helt full med
pålegget før du setter på lokket. Dette er mitt favorittpålegg om dagen. Jeg varierer urtene jeg
har oppi for å ikke gå så fort lei i.o.m jeg spiser det hver dag. Om morgenen putter jeg mine
Knekkis knekkebrød i min Marius matboks som har tre/fire rom, sammen med grønnsaker i
små biter, kanskje noe fiskepålegg og en liten boks av dette grønne snadderpålegget. Mhmmm.
Du trenger:
En stavmikser
En avokado
100 gram feta
1/2 potte koriander eller 20 basilikumblader
Saften fra en båt lime.
Salt og pepper etter egen smak.
Slik gjør du det:
Kjør alt sammen med en stavmikser og puttes så i en lufttett boks eller spis/server det med
engang.
brødskiven/ knekkebrødet. Du har kanskje lagt merke til at avokadoer brunes om du tar bort
stenen og kjøttet kommer i kontakt med luft. Dette pålegget brunes ikke om du har den i en
helt lufttett boks (eller har stenen oppi). Det fikser du ved å fylle en liten boks helt full med
pålegget før du setter på lokket. Dette er mitt favorittpålegg om dagen. Jeg varierer urtene jeg
har oppi for å ikke gå så fort lei i.o.m jeg spiser det hver dag. Om morgenen putter jeg mine
Knekkis knekkebrød i min Marius matboks som har tre/fire rom, sammen med grønnsaker i
små biter, kanskje noe fiskepålegg og en liten boks av dette grønne snadderpålegget. Mhmmm.
Du trenger:
En stavmikser
En avokado
100 gram feta
1/2 potte koriander eller 20 basilikumblader
Saften fra en båt lime.
Salt og pepper etter egen smak.
Slik gjør du det:
Kjør alt sammen med en stavmikser og puttes så i en lufttett boks eller spis/server det med
engang.
Etiketter:
Hjemmelaget,
Kveldsmat,
Lunsj,
pålegg,
Sunnere alternativ,
Turmat
tirsdag 19. august 2014
SUNNE RAW BROWNIES (sukker, mel og smørfrie)
Sukker har alltid vært min last i livet. Til tider avhengig av dette karbohydratet kroppen ikke
trenger i det hele tatt. For noen uker siden tok jeg denne "sukkeroksen" ved hornene. Nå
er det jeg som styrer sukkeret og ikke omvendt. Om du har kjenner meg vet du at mat er min
kjepphest og sukker er mitt narkotika. At lykken står den kjekke bi er jeg glad for. Jeg prøver,
jeg våger, jeg feiler, jeg lærer, jeg opplever. For noen år siden var denne typen søtsaker du finner
oppskrift på her utenkelig "for my sweet tooth". Nå er jeg overlykkelig over å finne og lage
oppskrifter på sunne søtsaker. Rykker det i øyebrynet ditt når du leser dadler i oppskriften så
er det bare å stoppe å rykke for kaken smaker ikke dadler, de er der for å lage den seige gode
konsistensen, thats all.
Har du alle ingrediensene i hus så tar denne retten deg mindre enn et kvarter å lage. Disse
brownisene spiste jeg første gang på Økofestivalen i Sande. Der hadde Økosjokolade en
stand.. De har egen nettbutikk hvor de selger ulike sunne, rene og økologiske ingredienser.
www.okosjokolade.no Jeg har gjort om oppskriften noe slik de er hakket sunnere, hakket
lettere å finne ingrediensene og hakket bedre ;-P.
Dette trenger du til browniene:
3 dl usaltede og uristede cashewnøtter
6 ss kakao
1 ts vaniljefrø (pulver)
2 dl dadler (husk å ta ut stenene)
4 ss akasiehonning (eller yaconsirup)
Slik gjør du det:
Mal nøttene i en kjøkkenmaskin, mens maskinen er i gang tilsetter du kakao og vaniljefrø,
deretter dadlene og tilslutt honningen. Nå har du fått en seig masse som såvidt klebrer seg
på fingrene (er den fremdeles noe tørr kan du tilsette litt mer honning). Med en slikkepott
har du blandingen over på et bakepapir. Form massen til en rektangulær form. Ca 1,5-2 cm
tykkelse. Sett den i kjøleskapet mens du lager toppingen.
Dette trenger du til toppingen:
1,5 dl usaltede og uristede cashewnøtter
1 ss kakao
1/2 ts vaniljefrø (pulver)
4 ss akasiehonning (eller yaconsirup)
2 ss vann
Slik gjør du det:
Mal nøttene i en kjøkkenmaskin, mens maskinen er i gang tilsetter du kakao og vaniljefrø,
deretter honning og tilslutt vannet. Toppingen skal være endel mer flytende enn brownie-
massen. Pass på at den er godt blandet og jevn.
Ta brownierektangelet ut av kjøleskapet og skjær i små rektangler (de er veldig mektige så
tenk gjerne doblet konfektstørrelse). Ta en teskje topping oppå. Settes så kaldt evt fryses
til de skal nytes.
trenger i det hele tatt. For noen uker siden tok jeg denne "sukkeroksen" ved hornene. Nå
er det jeg som styrer sukkeret og ikke omvendt. Om du har kjenner meg vet du at mat er min
kjepphest og sukker er mitt narkotika. At lykken står den kjekke bi er jeg glad for. Jeg prøver,
jeg våger, jeg feiler, jeg lærer, jeg opplever. For noen år siden var denne typen søtsaker du finner
oppskrift på her utenkelig "for my sweet tooth". Nå er jeg overlykkelig over å finne og lage
oppskrifter på sunne søtsaker. Rykker det i øyebrynet ditt når du leser dadler i oppskriften så
er det bare å stoppe å rykke for kaken smaker ikke dadler, de er der for å lage den seige gode
konsistensen, thats all.
Har du alle ingrediensene i hus så tar denne retten deg mindre enn et kvarter å lage. Disse
brownisene spiste jeg første gang på Økofestivalen i Sande. Der hadde Økosjokolade en
stand.. De har egen nettbutikk hvor de selger ulike sunne, rene og økologiske ingredienser.
www.okosjokolade.no Jeg har gjort om oppskriften noe slik de er hakket sunnere, hakket
lettere å finne ingrediensene og hakket bedre ;-P.
Dette trenger du til browniene:
3 dl usaltede og uristede cashewnøtter
6 ss kakao
1 ts vaniljefrø (pulver)
2 dl dadler (husk å ta ut stenene)
4 ss akasiehonning (eller yaconsirup)
Slik gjør du det:
Mal nøttene i en kjøkkenmaskin, mens maskinen er i gang tilsetter du kakao og vaniljefrø,
deretter dadlene og tilslutt honningen. Nå har du fått en seig masse som såvidt klebrer seg
på fingrene (er den fremdeles noe tørr kan du tilsette litt mer honning). Med en slikkepott
har du blandingen over på et bakepapir. Form massen til en rektangulær form. Ca 1,5-2 cm
tykkelse. Sett den i kjøleskapet mens du lager toppingen.
Dette trenger du til toppingen:
1,5 dl usaltede og uristede cashewnøtter
1 ss kakao
1/2 ts vaniljefrø (pulver)
4 ss akasiehonning (eller yaconsirup)
2 ss vann
Slik gjør du det:
Mal nøttene i en kjøkkenmaskin, mens maskinen er i gang tilsetter du kakao og vaniljefrø,
deretter honning og tilslutt vannet. Toppingen skal være endel mer flytende enn brownie-
massen. Pass på at den er godt blandet og jevn.
Ta brownierektangelet ut av kjøleskapet og skjær i små rektangler (de er veldig mektige så
tenk gjerne doblet konfektstørrelse). Ta en teskje topping oppå. Settes så kaldt evt fryses
til de skal nytes.
Disse er så gode at jeg har fått et nytt syn på livet <3
Etiketter:
Dessert,
Diabetikermat,
Glutenfri,
Himmelsk,
Hjemmelaget,
Høytid,
Kake,
Konfekt,
sukkerfri,
Sunnere alternativ,
Søtsaker
fredag 15. august 2014
THAILANDSKE VEGETARVÅRRULLER
Vårruller, en ganske spennende matrett egentlig. Sprø utenpå og kan fylles med så og si hva
som helst. Jeg foretrekker å fylle de med grønnsaker og krydder. Den kombinasjonen
lager et smakrikt fyrverkeri i munnen. Jeg er for tiden inspirert av det thailandske kjøkken og
jeg byr deg idag oppskriften på mine hittil beste vårruller. Blir din neste aften en thailandsk
aften?
Dette trenger du til ca 20 stk:
50 gram ingefær
2 røde chili
1 kinesisk hvitløk
4 ss kokosolje
1 kepaløk (gul løk)
1/2 potte koriander
2 store gulrøtter
1/2 blomkål
1/2 brokkoli
1 boks kokosmelk
4 ss soyasaus
1 ss agavehonning
1-2 ts salt
1/2-1 ts pepper
1/2-1 ts gurkemeie
3 ts knuste korianderfrø
1 boks vannkastanjer
1 pk ferdigkokte glassnudler
ca 20 risark
Kokosolje til steking
Slik gjør du det:
Kjør sammen chili, hvitløk, ingefær i en foodprocessor til det er finhakket. Tilsett så løk og
koriander til hele blandingen er godt blandet og hakket. Ta blandingen over i en dyp
stekepanne eller en gryte med oljen og la det småfrese noen minutter imens du lar gulrøttene,
blomkål og brokkolien grovhakkes i foodprocessoren for så og haes oppi stekepannen med
det andre.
La alt frese sammen i noen minutter. Hell så oppi kokosmelken, soyasaus, honning ogkrydderet. Blandingen skal nå kokes opp og småputre i ca 5 min. Tilsett så skivede
vannkastanjer.
Ferdigkokte glassnudler haes i blandingen. Rør godt sammen. Skru av varmen, sett
pannen til side.
Ha litt vann på en middagstallerken og gjennombløt risarket. Legg den så over på kjøkken-
Fyll og brett som bildene viser. Pass på å ikke få noen huller i risarket.
med skjøten ned. Behandle de forsiktig. Lages det hull i risarket vil fyllet tyte ut i pannen og
svi seg. Stekes på alle sider til de blir gyldne.
Gode varme og kalde. Spises alene eller med en dip. Kan fryses.
torsdag 14. august 2014
MALENES SUNNE KONFEKTKULER
naturen. Rene, naturlige råvarer. Perfekt for en søtmomser. Foruten at de er sunne så er de
lynraske å lage.
100 gram mandler
2 ss kakao
10 små eller 8 store dadler
2 ss akasiehonning
Kjør sammen mandler og kakao i foodprocessoren. Tilsett så en og en dadel mens
foodprocessoren er igang. Husk å ta ut stenene først. Helt til slutt har du oppi honningen.
Blandingen skal nå være litt klumpete og seig. Form blandingen til små kuler og de er klare til
å spises.
mandag 11. august 2014
PESTO GENOVESE
området rundt Genova. Her plukkes pinjekjernene fra trærne, basilikumen fra bakken, oljen
og osten får de fra de lokale bøndene. Ren mat, kortreist og vokst opp i et varmt og stabilt
klima. Slikt blir det gode produkter av. Denne pestoen er laget av råvarer som har reist
lengre, men jammen meg er denne smakfull også. Har du en morter eller stavmikser så vil du
lage denne sausen før du får telt til 100.
Dette trenger du:
200 g frisk basilikum
8 ss pinjekjerner (kan byttes ut med solsikkekjerner om du er allergisk eller valnøtter for en
annen smak)
2 fedd hvitløk
1 klype salt
2 ss parmesan
2 dl ekstra virgin olivenolje
(3-5 dråper sitronsaft)
Slik gjør du det:
Vask og tørk basilikumbladene.
Fjern skallet av hvitløksfeddene.
Knus basilikum, pinjekjerner, hvitløk og salt i en morter(stavmikser).
Tilsett parmesan litt og litt, mens du morter.
Ha blandingen i en bolle, spe i olje, begynn forsiktig med noen dråper deretter tynn stråle
imens du rører.
Du vil nå ha en fyldig og fin pestosaus.
Om du ønsker den hakket friskere kan du klemme i noen dråper sitronsaft.
Tilsettes i nykokt pasta eller i en tomatsaus for å få en mer smaksrik saus.
settes kjølig.
God til salat, fisk, kylling, kjøtt eller på brødskiven med tomat og avokadoskiver.
For en mer rennende saus så tilsetter du bare mer olivenolje.
Det er grønt, det er smakfullt, det er sunt, det hever en rett. Det er pesto.
torsdag 31. juli 2014
PIKNIKBAGUETTE
Ut på tur, aldri sur! Ivertfall ikke med disse motivatorene i sekken. Lages kvelden før.
Dette trenger du til to kjempe sultne eller 4 sultne personer.
2 baguetter
2 egg
1 ss fløte
4 ss majones
8-10 dråper sitronsaft
2 ss finhakket gressløk
salt og pepper
4 skiver bacon
6 skiver parmaskinke
1/3 del tynnskåret agurk på langs
1/3 crispisalat e.l
8 skiver gulost etter eget ønske
Noen skiver rødløk
1/3 rød paprika i ringer
Kok eggene i ca ti min til de er hardkokte. Legg de i kaldt vann til de er avkjølte. Del de begge
veier i eggedeler.
Bland eggebitene sammen med fløte, majones, sitronsaft, gressløk, salt og pepper.
Stek baconet sprøtt og krydre gjerne med litt pepper. Avkjøl.
Skjær en fordypning ned i baguettene. Ta av lokkene.
Legg oppi parmaskinke og eggesalat.
Deretter agurk.
Legg så på salatblader og baconet.
Ost, rødløk og paprika danderes så på.
Sett på lokket. Pakk hver av de inn i sølvfolie. Legges i kjøleskapet til neste dag.
Legges i sekken før turen og nytes der du skulle befinne deg. På jobb, i parken, i skogen, på
vannet eller kanskje på toppen av et fjell slik jeg var når jeg nøt en av disse.
onsdag 18. juni 2014
PIZZASPYD
Du trenger:
4 butterdeigplater
100 gram skinkestrimler
200 gram revet ost
1 ss mykt smør
1 ss oregano
Ha litt mel på bordet og kjevle ut til en tynn leiv.
Strø skinken og 2/3 av osten på leiven.
Brett så leiven i to (med fyllet inni).
Kjevle leiven godt engang til.
Smør på smøret.
Strø på oregano og resten av osten.
Skjær leiven i 2 cm brede strimler.
Snurr hver ende i hver sin retning og legg de på et bakepapirkledd stekebrett.
Stekes på over og undervarme 200 grader i 17-20 min.
Avkjøles før de spises.
Avkjøles før de spises.
søndag 15. juni 2014
PIKNIK I DET GRØNNE
Asker og Bærum Budstikke, tre søte jenter og jeg tok med oss piknikurven til flotte
Nansenparken på den gamle flystripa til Fornebu flyplass. En kunstnerisk park med mange grønt-
arealer, et lite vann, yrende dyreliv og en skulptur av en skuende Fridtjof Nansen for å nevne
noe av det vakre som finnes der. Et perfekt sted for å kunne sitte på et pledd under en
skinnende sol og kvitrende fugler med deilig mat i kurven. Jentene hadde laget hver sin rett på
mat og helsekjøkkenet på skolen sin. Pastasalat, fruktspyd og kjøttboller. Jeg hadde laget
jordbærbrus og pizzastenger.
Her er oppskrift på rettene vi hadde med. Ta det med deg ut du også:-).
500g Pastaskruer (kokes og avkjøles direkte under rennende kaldt vann. La det stå litt så mesteparten av vannet renner av)
Nansenparken på den gamle flystripa til Fornebu flyplass. En kunstnerisk park med mange grønt-
arealer, et lite vann, yrende dyreliv og en skulptur av en skuende Fridtjof Nansen for å nevne
noe av det vakre som finnes der. Et perfekt sted for å kunne sitte på et pledd under en
skinnende sol og kvitrende fugler med deilig mat i kurven. Jentene hadde laget hver sin rett på
mat og helsekjøkkenet på skolen sin. Pastasalat, fruktspyd og kjøttboller. Jeg hadde laget
jordbærbrus og pizzastenger.
Her er oppskrift på rettene vi hadde med. Ta det med deg ut du også:-).
1 kurv jordbær
1 ananas
En kvart vannmelon (brukte bare ½ av denne)
1 boks blåbær (125 g)
1 boks bringebær (125 g)
Kutt opp ananas og vannmelon i biter, og ta
av hamsen på jordbærene.
av hamsen på jordbærene.
Tre frukten og bærene på grillspyd. Det ble 12 grillspyd.
1 dl loff (innmaten)
1 ½ dl melk
400-500 g kjøttdeig
Smak til med salt og pepper
1/2 finhakket løk (kepa/gul)
2 fedd finhakket hvitløk
1 pk fetaost -smuldres
1/2 potte basilikum -hakket
1 egg
Smør (til steking)
Bland loff og melk og la det svelle i 10 min.
Bland i de resterende ingredienser.
Fukt hendene i kaldt vann og form boller. Legg kjøttbollene på en fjel. Smelt smør
og stek kjøttbollene ved middels til høy varme i stekepannen. 2-3 min på hver side
(jo større boller jo lengre steketid). Tre de på trespyd og ha de med på piknik.
Pastasalat (4 pers)
500g Pastaskruer (kokes og avkjøles direkte under rennende kaldt vann. La det stå litt så mesteparten av vannet renner av)
4-5 ss Pesto (tilpasses etter smak)
1 grillet kylling pillet
1 pk bacon (deles i små biter og stekes)
1 boks cherry tomater (deles i to)
1 boks ruccolasalat
1 pk pinjekjerner
100 gram parmesan ost (revet).
Alt blandes godt sammen.
Jordbærbrus
1 kurv jordbær
2 dl vann
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Bris/farris
Fjern skall og sten fra plommene og fjern hamsen fra jordbærene.
Moses alt i en mikser.
Kok opp vann, sukker og vaniljesukker.
Tilsett mosen og la det kokes opp.
Småkokes i ca 5 min.
Fjern skummet med en skje.
Avkjøl blandingen..
Nydelig jordbærbrus i sommervarmen.
Butterdeigstenger med pizzasmak
4 butterdeigplater
100 gram skinkestrimler
200 gram revet ost
1 ss mykt smør
1 ss oregano
Lag en klump av platene.
Ha litt mel på bordet og kjevle ut til en tynn leiv.
Strø skinken og 2/3 av osten på leiven.
Brett så leiven i to (med fyllet inni).
Kjevle leiven godt engang til.
Smør på smøret.
Strø på oregano og resten av osten.
Skjær leiven i 2 cm brede strimler.
Snurr hver ende i hver sin retning og legg de på et bakepapirkledd stekebrett.
Stekes på over og undervarme 200 grader i 17-20 min.
Avkjøles før de spises.
Abonner på:
Innlegg (Atom)