Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

søndag 23. oktober 2016

GRESSKARSUPPE

Av kjøttet til gresskaren du har skåret ut til barnas Halloween kan du lage en smakfull suppe både barn og voksne liker. Suppen passer til 6 personer. Jeg har laget denne både som lunsj, middag og forrett. Holder seg flere dager i kjøleskapet men bør ikke varmes opp og kjøles ned mange ganger. For litt mer mat passer det godt med brød til.

Dette trenger du for å lage suppe: 
2 ss smør
1 hvitløksfedd
2 medium store sjalottløk
ca 40 gram ingefær (størrelsen som en god spiseskje)
3 bokser kokosmelk (a` 400 ml)
1 terning buljong
ca 1,5 liter gresskarpure
1 ts chilipulver
1/2 lime -saften
3 ss gressløk
2 ts garam masala (utrolig godt blandingskrydder du bør ha i hus)
2 ts salt og litt pepper

Gjør klart dette på forhånd:
Kjørt gresskarkjøttet til en pure.
Finhakket løk og hvitløk.
Finrevet ingefær.
Hakket eller klippet opp gressløk i små biter.

Slik lager du denne knallgode suppa: 
Fres løk og hvitløk i smør 2 min i smøret. Tilsett så ingefær og rør alt godt sammen. Ha så i kokosmelk og buljong. Kok opp og ha i gresskarpure, limesaft og krydderiene. La alt småkoke i minst 20 min. Server gjerne i gresskaret med deilige og sprø gresskarsnacks til. Som en søt avslutning på måltidet kan du jo servere krydret og saftig gresskarkake .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar