Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

fredag 29. april 2016

SUNNE BLÅBÆRMUFFINS MED SJOKOLADE


Kombinasjonen blåbær og sjokolade syntes jeg er helt fantastisk. Første gangen jeg fikk øynene mine opp for dette var engang jeg hadde laget Bounty og sto igjen med for mye smeltet sjokolade. Det var en lørdag, det var vinter og jeg hadde kokkelert hele dagen. Sulten var uten tvil tilstede. Om (heldigvis) Bountyen ikke måtte stå kaldt i tre dager før de kunne spises, så hadde nok de gått ned i det store sluket. Istedenfor sto det en boks med blåbær i nærheten. En, to , tre i munn. "Hvordan ville disse bli dekket med sjokolade tro?" En gaffel spidder en blåbær og dyppes i flytende sjokolade. Inn i munn, ned i magen. Sulten jublet. Ikke bare at den fikk noe spiselig, det var både syrlig og søtt. Det beste den vet. Tomt ble det både med blåbær og flytende "reste"sjokolade den vinterlørdagen.

Banan er søtt, sjokolade er søtt og blåbær er søtt så disse muffinsene blir saftige og søte, så ikke vær redd for det ;-).

Dette trenger du til 16 muffins:

4 dl havregryn
4 egg
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljefrø
2 modne bananer
3 ss kesam
4 håndfull frosne blåbær
50 gram grovhakket mørk sjokolade

(Muffinsformer eller bakepapir)

Slik gjør du det:

Bland sammen havregryn, egg, kanel, kardemomme, vaniljefrø, bakepulver og kesam. Ikke rør mer enn til alt er blandet ( ellers blir deigen seig). Klem bananene mens de er i skallet og ha så det moste i røren. Vendes forsiktig inn ( det skal være litt bananklumper). Ha så i frosne blåbær og grovhakket sjokolade som du vender veldig forsiktig inn i røren. Med en spiseskje tar du blandingen i muffinsformer (eller lag topper på et bakepapir). Stekes på 200 grader i ca 12 min. ( De skal være faste på toppen når du dunker på de) . Best lunkne men gode også kalde.

Ønsker du annet fyll i sunne muffins så kan kanskje en av disse friste:
Muffins med banan og bringebær 
Havretopper med blåbær
Havretopper med kokos .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar