Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

fredag 4. september 2015

FRANSK TOMATPAI

Foto: Eva Groven
Tomatpaien smaker ekstra godt til stekt eller grillet kjøtt. En pai er ren på smak. Vel bekomme!


 Paideig

150 gram hvetemel

150 gram sammalt hvetemel

100 gram mykt smør (romtemperert)

150 gram kesam

1 ss kaldt vann

1 ts salt

1 ts oregano

Bland melet sammen med smøret ved å kna det sammen med hendene. Kna så inn kesam, salt og oregano. Tilsett tilslutt vannet for å få en fin og smidig deig. Legges i en tett plastpose i kjøleskapet minst 1 time. Etter en time trykkes deigen ut i en paiform. Like tykt lag i bunnen og helt opp på sidene. Prikk bunnen med en gaffel. Forstekes midt i ovnen på 180 grader over og undervarme i ca 15 min.

Fyll

Ca 150 gram kesam

1 ss dijonsennep

Blandes sammen og settes kaldt.

10 store tomater

1 rødløk

1, 5 ts timian

1,5 ts salt

3-4 ss olivenolje

Skjær hver tomat i 6-8 båter. Klem så vannet ut av de med hendene. Skjær rødløken i tynne skiver. Når paien er ferdig forstekt legges kesam -og sennepblandingen på paibunnen. De klemte tomatene danderes oppå. Salt og timian strøs på tomatene. Legg løkskivene oppå tomaten og spe oljen over hele paien. Stekes midt i ovnen på 200 grader over og undervarme i 30-40 min. Kan gjerne sette på grillelementene de siste 3-5 minuttene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar