Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

søndag 30. mars 2014

SøtpotetGNOCCHI


Gnocchi (uttales njåkki) er en italiensk rett som opprinnelig har potet som hovedingrediens. Jeg laget gnocchi denne gangen med søtpotet. Retten blir søtere på smak og bør serveres til sterk eller salt mat. I den italienske regionen Toscana blir gnocchi kalt for strozzapreti som betyr prestekvelere. Historien bak kommer av den (glupske)toscanske presten som ble kvalt og døde av en gnocchi. Om du skulle trenge en påminnelse... husk å tygge maten trettito ganger før du svelger. 

Du trenger:
1 søtpotet 5-600 gram           
2 hvitløksfedd           
1 eggeplomme           
100 gram parmesan           
ca 200 gram hvetemel            
salt og pepper            
1 ss olivenolje til vannet det skal kokes i.   


  1. Bak søtpoteten i ovnen på 200 grader varmluft i ca 1 1/2 time. 
  2. Avkjøles helt før den blandes med parmesanost og hvitløk i en stavmikser/kjøkkenmaskin. 
  3. Rør så inn eggeplommen, salt og pepper, deretter ca 150 gram hvetemel. Rør dette godt sammen. 
  4. Når den begynner å ligne en deig sprer du resten av hvetemelet på benken og hvelver deigen i midten av melet. 
  5. Kna melet i deigen til den blir en samlet klump. Den skal ikke være for klissete og ikke for tørr. 
  6. Del deigen i fire deler. Rull hver del til en pølse på ca to cm bred. 
  7. Skjær av biter som er to gange to cm. 
  8. Trykk så en gaffel halvveis ned i gnocchien. 
  9. Kok opp rikelig med vann sammen med 1 ss olje. 
  10. Putt oppi gnocchiene. 
  11. Når de flyter opp er de ferdige. 
  12. La de renne av i et dørslag. Serveres med engang. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar