onsdag 6. november 2013

LUNSJMUFFINS

Her kommer en fantastisk oppfinnelse for de som liker en sunn, mettende og rask lunsj. Kornprodukter, grønnsaker, egg, pølse og ost. Altså rik på karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. Jeg lager en eller to porsjoner og fryser de. Enten tar jeg en ut av fryseren hjemme før jeg drar på jobb, for da er den ferdig tint til lunsj. Eller jeg har noen liggende i fryseren på jobb og tiner/varmer de i mikroen. Super lunsj eller mellommåltid.

Du trenger:

1/3 purre (av den lyseste delen)
1/3 rød paprika
100 gram chorizopølse (eller annen smakfull pølse)
150 gram revet gulost
50 gram maiskorn
2 ss smør
4 dl sammalt hvetemel finmalt
2 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts bakepulver
4 egg
1 beger kesam

Slik gjør du det: 

          Skyll og skjær purren i skiver. finhakk paprikaen, skjær pølsen i skiver og riv osten i et rivjern.
           Smelt smøret i en kjele.
           Bland sammen mel, salt og bakepulver i en bolle.
           Bland inn smeltet smør, egg og kesam.
           Bland alt sammen, men ikke rør mer enn det (da blir den fort seig).
           Tilsett "fyllet": grønnsakene, 2/3 av osten og pølsebitene.
           Fyll de i muffinsformer slik at de er godt toppet.
           Strø resten av osten på toppen. Settes på et stekebrett og stekes i 10-15 min på 200 grader varmluft.
           Husk at store muffins må steke lengre.
          Nytes varme, lunkne eller kalde. Til frokost, lunsj , mellommåltid, som tilbehør til middag    
          (gryter/supper) eller til kveld.