torsdag 10. mai 2012

KAN CANNELONI KAN DU

Nordmenn er glade i å fylle, og da tenker jeg ikke på alkoholen mange liker å fylle i kroppen, men å fylle mat med annen mat. Tacoskjell fylles, tortillas fylles, lomper og pølsebrød fylles, pitabrød fylles, paideig fylles, sopp;) fylles osv. Det man kanskje ikke tenker på som kan fylles er pasta. Pasta finnes jo i uendelige mange former og farger. Lasagneplater er kjempegodt med fyll. Dette kalles CANNELONI.
Slik ble min CANNELONI, og med dette fyllet ble den skikkelig Mmm.

Du trenger til to personer:

5 lasagneplater

1 boks cottage cheese
2 ss hakket (jeg klipper det i små biter) persille
2 ss hakket/klippet gressløk
1 fedd hvitløk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/3 ts muskat (revet/malt)

1 ss smør
1 ss rapsolje
1 pakke spinat

1 pakke/boks hakkete tomater
2 ss olivenolje
1 ts sukker
2 ss hakket/klippet persille
1 ss hakket/klippet timian

Topping: 4 ss parmesan (italiensk ost), 5-10 cm chorizo (spansk krydderpølse) og 1 ss timian.



  1. Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.
  2. Pastaplatene kokes etter tidsanvisning på pakken i rikelig vann (minst 2 liter) med 1 ss olje (da klebrer de seg ikke i hverandre).
  3. Fiskes så forsiktig opp av vannet (de får fort rifter om du ikke er varsom), legges så på et rent håndklede.
Jeg kokte opp mine dagen før, etter de var avkjølt la jeg de i plastfolie. Deretter puttet jeg de i kjøleskapet.

     
3.
Bland sammen:
1 boks cottage cheese
2 ss hakket/klippet persille
2 ss hakket/klippet gressløk
1 fedd hvitløk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/3 ts muskat (revet/malt)





4. I en stekepanne på middels varme rører du sammen 1 ss smør
1 ss rapsolje og 1 pakke spinat til spinaten er forvellet (se bildet under).




5. Bland sammen:
1 pakke/boks hakkete tomater
2 ss olivenolje
1 ts sukker
2 ss hakket/klippet persille
1 ss hakket/klippet timian

6. Når starter fyllingen.
Legg osteblandingen tvers over midten av lasagneplatene og deretter spinaten ved siden av.
Rull dem sammen og legg de forsiktig over i en oljesmurt ildfast form. med skjøten ned.
Hell så over tomatblandiingen.




7. Riv parmesan i et rivjern.
Kutt chorizoen i mindre biter.
Klipp timianen i små biter.
Strø over som topping.
Stekes så i ca 30 min.






                                                  Mmm

tirsdag 8. mai 2012

STAPPFULL SJAMPINJONG


Jeg er veldig glad i sopp og plukker det gjerne selv. Jeg var ikke gamle jenta før jeg var med min mor på soppturer. Lærte meg tidlig hvilke som var spiselig, hvilke som var ekstra gode og som ikke var så lette å spotte. Jeg går på soppjakt (som jeg kaller det) hver høst og er veldig glad for at flere av mine venninder og t.o.m en av mine brødre har fått nesen opp for denne jakten. Høsten som var var en god jaktsesong, vi fant traktkantareller, sort trompetsopp og for meg det aller gjeveste gul trompetkantarell. Mye sopp ble tørket og  noe ble forvellet. Støtt og stadig drysser jeg tørket gul trompetkantarell i maten. Sjampinjong derimot plukker jeg fra mathyllen i butikken. Disse baker jeg ofte i ovnen med god stuffing. Dette til forrett, tapas, eller som en lett middag før eller etter treningen.
Denne uken prøvde jeg meg på en ny stuffing av det jeg hadde i kjøleskapet.

Enkelt, sunt og billig.

Du trenger:

4 Sjampinjong
1 fedd hvitløk
4 ss cottage cheese
8 fetaostterninger
2 ss gressløk
2 skiver strandaskinke  (eller annen skinke passer også bra, parma, kokt, røkt...)
Salt og pepper (jeg tok 1/3 ts av hver)
  1. Sett stekeovnen på varmluft 200 grader
  2. Hul ut sjampinjongene med en teskje
  3. Finhakk hvitløk og stilkene til soppen.
  4. Kutt (jeg liker å klippe, går mye raskere;-) )opp gressløken og skinken, ha oppi en bolle sammen med alle de andre ingrediensene.
  5. Røres godt sammen med en skje.
  6. Stapp soppene med fyllet.
  7. Bakes i ovnen i ca 15 min.


Her, servert med isbergsalat og kremet balsamicosirup.

Prøv også å fylle soppen med gorgenzola (hvis du er voksen nok....) med en walnøtt eller en sterk pølsebit som chorizo/pepperoni på toppen.. DET er Mmm det.